vrijdag 16 maart 2012

talking textiles


Bidoun sofa van Katrin Greiling (foto via Trend Tablet)

Lidewij Edelkoort kondigt op Trend Tablet een nieuwe editie van Talking Textiles aan: deze vindt plaats van 3 februari -15 april 2012 in de Designhall, in Stockholm.(even een spoed weekendje weg plannen?) Te zien is een grote selectie design dat innovatieve textiele technieken gebruikt, een voorbode van de heropleving van textiel in onze interieurs. De tentoonstelling maakt deel uit van een initiatief om meer aandacht op textiel te vestigen, om de nadruk te leggen op het belang van creativiteit en onderwijs op een moment dat de wereldwijde markt vele textielfabrieken in gevaar heeft gebracht te verdwijnen.
Lidewij legt uit dat "Talking Textiles" ons idee van waar textiel ons kan brengen zal verruimen: "Als reactie op het steeds meer digitale landschap van ons leven, heeft een verlangen naar tactiliteit en dimensie verschillende ontwerpers ertoe aangezet de rol van textiel opnieuw te bekijken. De nabije toekomst ziet een overweldigende terugkeer van textiel in onze interieurs, met betrekking tot vloeren, wanden en meubilair in een expansieve en persoonlijke manier."
Op Trend Tablet kun je meer info vinden over deze expositie en de ontwerpers.

In Milaan vorig jaar bezocht ik de eerste Talking Textiles en vond de expositie erg inspirerend! Hier wat beelden die ik toen maakte.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...