dinsdag 13 maart 2012

jenna postma

Prachtig werk van deze veelzijdige ontwerpster: Jenna ontwerpt op een verhalende manier, uit eigen ervaringen, herinnneringen, fantasieën en gevoelens. Ze maakt eenvoudige ontwerpen van pure materialen, speels en vernieuwend door een andere benadering.



De growing up is een stoel die rotzooi nodig heeft als vulling voor de zitting. Wat normaal door de hele kamer slingert kan nu functioneel en decoratief worden door het in de zitting te gooien...zou voor mij een uitkomst zijn!



Het juwelenkastje Idle wood is een pronkstuk voor sieraden. De verschillende formaten kastjes zijn gevormd naar de sieraden die er in hangen. Door de compositie en de ronde hoeken ontstaat er een speels en vriendelijk beeld. De hoge poten zorgen er voor dat het kastje op ooghoogte staat.



De Knot is een schoudertas die alleen uit leer en garen bestaat. De combinatie van het strakke model met het ruige, natuurlijke leer zorgen voor een spanningsveld. Door een knoop in de leren riemen te leggen ontstaan de verbindingen bij de schouderband en bij de sluitingsriem. Hierdoor zijn er geen metalen onderdelen nodig.



Bij de Spotless zitten er onderzetters in het blad waardoor er geen tweede product nodig is. De rondjes van aardewerk kunnen eventueel uit het blad gehaald worden door middel van een inkeping. Deze bijzettafel heeft een grote aantrekkingskracht doordat er gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen. De vorm geeft het tafeltje een speelse uitstraling.
Ik vind haar werk erg bijzonder en blijf haar zeker volgen!
foto's Ellis blom, teksten via Jenna Postma.


1 opmerking:

  1. We weten allemaal hoe moeilijk het is om een huis te vinden.. Dus draag nu je favoriete casa om je nek.

    Jenna Postma is te vinden op http://www.bamarang.nl/

    Bamarang bestaat uit een klein clubje creatieven dat gek is op design. We zijn altijd opzoek naar dingen waar wij blij van worden en die jullie je dagelijkse dosis inspiratie kunnen geven! Via deze website willen we jullie kennis laten maken met nieuwe, maar ook gevestigde designers. Zo creëren we een platform waar je altijd terecht kunt voor coole campagnes, maar waar je ook je geweldige ideëen kunt delen.

    http://www.bamarang.nl/jenna-postma/

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...