maandag 14 november 2011

ontwerp en kleurenplan kinderkamers

Afegelopen september maakte ik een ontwerp voor de woonkamer en slaapkamer van een jong (samengesteld) gezin uit Groesbeek. Deze mensen vroegen mij ook de overige ruimtes van hun woning vorm te geven: een kamer voor hun zoontje van 3 die helemaal gek is van Cars en een kamer voor hun dochter van 5. Zoals vele meisjes van die leeftijd is zij dol op rose, bloemetjes en hartjes.
Ook vroegen ze me een ontwerp te maken voor de een grote ruimte met 2 schuine wanden. Hier wilden ze 2 functies: een werkkamer en extra slaapkamer(in eerste instantie babykamer).Voor het souterrain van het huis maakte ik een voorstel met als functie logeerkamer en opbergen.Het lastige van de bovenverdieping van deze woning is de vele schuine zijden die er zijn. Ik heb hier in de jongenskamer gebruik van gemaakt om een speelhoekje te maken met een vakkenkast van sloophout. Bij het bedje plaatste ik 2 afbeeldingen van Cars, geplakt op een MDF plaat. Deze kan dan met afstandhouders tegen de wanden bevestigd worden en eventueel kan er  licht achter gemaakt worden.Bij de meisjeskamer maakte ik een plateau tegen de schuine wand dat om de hoek doorloopt. Hier kan aan gespeeld worden en fungeert als opberger. Achter het bed een soort blokwand met een accentkleur waardoor er een goede functionele indeling ontstaat(anders zou het bedje op geen enkele plek in de kamer handig zijn). Onder het bed een leuk zit/hangplekje waar ze zich kan verstoppen. Ik koos voor behang uit de Un bisou collectie van Eijffinger en combineerde dit met wit, hardere rose tinten en groenen om het niet te zoet te maken.De grote kamer verdeelde ik in de lengte in 2 ruimtes. In de linkerwand worden 2 grote dakramen geplaatst, zodat beide ruimtes goed benut kunnen worden. Aan de rechterkant ontstaat veel opbergruimte door middel van ladekasten. Het kleurenpalet vertoont in basis overeenkomsten maar is voor de werkkamer wat stoerder en in de babykamer gecombineerd met wat meer pastels.Het moodboard voor de logeerkamer is dezelfde als van de woonkamer, alleen hier wat meer nadruk op fuchsia terwijl in de woonkamer meer gewerkt wordt met groenen. Achter het bed een lange plank, functioneel en sfeervol, links eronder 2 ladekasten in accentkleuren. Achter het bed kan beddegoed opgeborgen worden. Grote kastenwand voor opbergmogelijkheden.

Erg leuk om voor deze mensen het hele huis aan te pakken! Ze zijn heel blij met het resultaat: "Sinds dit jaar wonen wij samen. Om van het huis ook echt óns huis te maken hebben we de hulp van PURE styling ingeschakeld. Heidi heeft ons uitstekend geholpen bij het maken van een heleboel keuzes. Ze heeft daarbij heel goed geluisterd naar onze wensen. Deze wensen heeft ze gecombineerd met haar creativiteit om er een super mooi geheel van te maken. Het uitgebreide, professionele plan is voor ons een houvast bij het aanschaffen van materialen en het uitvoeren van het ontwerp."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...