woensdag 21 november 2012

graduation 2012 part two

nog een aantal mooie ideeën, concepten en ontwerpen...Wat me vooral opvalt is dat veel ontwerpers bezig zijn met traditie en historie: oude technieken worden op een nieuwe manier gebruikt, maar ook wordt geschiedenis en ambacht als inspiratiebron gebruikt voor nieuwe ontwerpen.foto via studio elke dag

foto 1 t/m 4: In bloom van Elena Pereira
foto 5 en 6: De We’ve collection van Lisa Vergeer hedendaagse tassen geïnspireerd door historische manieren van dragen en de draag gewoontes van verschillende culturen. De kennis van het verleden wordt vertaald naar ontwerpen van de toekomst.
foto 7: Novel hospital toys van Hikaru Imamura, speelgoed om kinderen te laten wennen aan ziekenhuizen en de apparatuur die ze daar gebruiken. Door ermee te spelen wordt het minder eng.
foto 8: Tomm Veldhuis maakte dit spel met de naam Playing food. Ouders leren hun kinderen niet te spelen met hun eten. Tomm geeft een extra twist aan dit thema:  De houten set, compleet met 200 varkens, de enorme hoeveelheden voedsel nodig om ze vet te mesten, de bomen die gekapt moeten worden om plaats te maken voor voedergewassen, en de zure regen als gevolg van de mest van de varkens. Het is bio-industrie verpakt als 'onschuldig' kinderspeelgoed. De boodschap is onmiskenbaar.
foto 9: Zelden zijn de ontwerpen hier zo praktisch: Bike spikes van Cesar van Rongen zijn zes rubberen gekromde bogen met platte spijkers erop. Met zes van die delen bekleed je een hele fietsband.
foto 10 en 11: Elke van den Hoogen maakte Gestures of craft, een serie van 4 producten die elk een andere "verloren" techniek belicht. De lamp/ ladder zijn bijvoorbeeld ontstaan vanuit het feit dat de straatlantaarns vroeger alleen konden worden aangestoken door op een ladder te klimmen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...