maandag 19 november 2012

graduation 2012 part one

Deze week zal ik elke dag een blog bericht posten over Design Week....met natuurlijk veeeeel foto's...
Graduation 2012 was behalve erg druk ook weer heel inspirerend: hier een deel van de ontwerpen die indruk op mij maakten, later deze week het tweede deel.
foto: Lisa Klappe
foto: Lisa Klappefoto via mocoloco
foto via mocoloco
foto 1 t/m 3: Leather needlework van Lio de Bruin : zij deed een materialen onderzoek voor leder uitgaande van bestaande handwerktechnieken. Ze maakte drie karpetten en een ideeenboek dat kan dienen anls inspiratie voor de karpetten en textielindustrie. 
foto 4 en 5: From this to these, progressive copying van Niko Leung Niko liet zich inspireren door een foto van een Buddhistische drum in een boek en onderzocht nieuwe mogelijkheden: hetzelfde item op ontelbaar verschillende manieren zoals een theepot en hoed.
foto 6 en 7: Chris van den Elzen maakte een collectie tegels genaamd concrete leather, geinspireerd door de lineaire patronen van wolkenkrabbers in Hong Kong.De tegels zien eruit als beton, maar zijn buigbaar en flexibel. toepasbaar als wandpanelen maar ook als raamdecoratie of roomdivider.
foto 8 t/m 10: Naif van Carina van den Bergh: Carina ging op zoek naar het naïeve denken van toen ze klein was. Ze maakte een volwassen meubellijn gebaseerd op de ongekunstelde taal van kinderen. Vijf meubels van eikenhout om mee te spelen. Ze bevatten herkenbare elementen van standaard meubels, maar zijn allesbehalve standaard. Een stoel wordt een kastje als je de zitting omdraait, een pootje groeit uit tot lamp. En als je ze tegen elkaar aanschuift, ontstaat weer een heel nieuw beeld. Bekijk het filmpje met haar eigen uitleg via deze link.foto 11 en 12: Floral messages van Hedwig Hulshof: Hedwig ontwierp een biologisch afbreekbare doodskist in de vorm van een cocon, waar een persoonlijke boodschap, dichtgevouwen als een bloem op bevestigd kan worden. Zo word je begraven onder een bed van bloemen!
foto 13 t/m 15:  Mandalight van Michou van Gennip. Prachtig lichtgewicht onwerp met led lampjes, de vorm van de lamp is aan te passen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...