zondag 2 oktober 2011

woonbeurs en meesterlijk '11

Mijn impressie van de Woonbeurs Amsterdam, dit jaar dus voor het eerst met meesterlijk als toevoeging. Naar mijn mening zeker wel een aanwinst! Wat de trends betreft, dat loopt lekker mee in de voetsporen van Milaan: ambacht, textiel, patronen, DIY, vintage, eco en vooral: kleur!
foto 1: prachtig nieuw servies van zuperzozial (en 100% biologisch afbreekbaar!)
foto 2: leuk styling idee van dakboerinEen van de huizen van 101 woonideeen (ze hadden er dit jaar 2 naast elkaar), mooie kleuren, veel aandacht voor DIY, textiel, vintage, natuur en ambacht (soms een tikkie kneuterig) en een leuk idee voor in de keuken: een recyclekast van opbergkratten voor in de keuken.(eerste foto)
Deze beelden zijn uit het Ariadne wonen huis, zij kozen dit jaar voor poederpastels met een tikkie goudaccenten...het prachtige behang in de 5e foto is van Designers Guild (silver cuttings p572/04/c) verkrijgbaar via Wilhelmine van Aerssen agenturen


De eerste 2 beelden zijn van de stand van heel wit.
Dit jaar kon je op de woonbeurs een workshop new kintsugi doen, repareren met goud. Kintsugi is gebaseerd op een eeuwen oude kostbare Japanse techniek, een kunstvorm waarbij porselein wordt gerepareerd met goud. In vereenvoudigde vorm konden de woonbeursbezoekers ermee aan de slag met prachtige resultaten!


De stand van vt wonen had een wat neutraler kleurenpalet en stoere styling met veel vintage en hergebruik, en prachige metalen schuifdeuren aan de buitenkant. Ook de lampen met buizenframe (laatste foto) vind ik geweldig!


 Veel kleur bij de vloerkledenwinkel (foto 1 een karpet van Scholten & Baijings voor Hay), rozenkelim(foto2), en sjakies
In de gang tussen hal 8 en de overige hallen waren sfeerpresentaties gemaakt in diverse stijlen, maar wel in een consistent kleurbeeld (grijzen met neon accenten). Ik vond ze erg leuk en inspirerend!


Enkele beelden van Meesterlijk: op foto 2 een schoenenconcept genaamd MK switchit waarbij je de linten steeds weer kunt wisselen waardoor ze steeds een andere uitstraling krijgen, geinig toch! De laatste 3 beelden zijn van instincts,een label met super mooie producten! Ik ben fan!
Ik eindig met een aantal beelden uit de designhal:
foto 1: de Leolux stand was voor mij niet verrassend, maar zag er wel weer tip top uit..
foto 3: een nieuwe modulebank van moduplus, bekleed met vilt van Kvadrat. Erg mooi en veelzijdig!
De overige foto's nam ik in de Eigen huis en interieur stand. Zij hadden dit keer geen huis gemaakt, maar de producten meer als expositie gepresenteerd. Ook mooie combi's van een gefotografeerd interieur als grote visual, gecombineerd met items die in dat interieur zouden passen. Soms kon je niet meer zien wat 3 dimensionaal of 2 dimensionaal was(foto 6)...goed gedaan!
foto 4: multiplex van nienke janssen
foto 7: wandpaneel van charlotte wagemaker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...