maandag 3 oktober 2011

realisatie interieurontwerp boomkwekerij

Als je me al een tijdje volgt, heb je kunnen lezen dat ik al even bezig ben met dit project. Ik verzorgde het interieurontwerp voor entree, receptieruimte en presentatieruimte voor boomkwekerij Van den Berk in Sint - Oedenrode. De boomkwekerij is gevestigd in een prachtig pand in een mooie, groene omgeving. Het interieur liet nog te wensen over....regelmatig ontvangen zij grote groepen ( internationale) gasten voor een bezoek aan de kwekerij en dit wilden zij in stijl kunnen doen. Vandaag heb ik de puntjes op de i gezet wat betreft de styling. Zowel de opdrachtgever als ikzelf zijn erg tevreden met het resultaat...
Wil je meer weten over het ontstaan van het ontwerp, klik dan hier.Voor de meubels heb ik gekozen voor plexwood okoume, dit heeft een moderne en toch warme uitstraling en combineert goed met het zwarte MDF en de bestaande marmoleumvloer.
In de receptieruimte heb ik een hangende constructie van bomennamen in Latijn bedacht, gezaagd uit zwart MDF en opgehangen boven een super oude boomput. Op deze manier wordt de hoogte van deze ruimte op een originele manier benadrukt.
Het behang is van Cole and Son (verkrijgbaar via Bart Brugman) en begint beneden in de receptieruimte en loopt door via de vide, de gang in richting presentatieruimte. Het heeft een prachtig grafisch effect, geeft veel sfeer aan de ruimte en is vanzelfsprekend erg toepasselijk voor het interieur van een boomkwekerij.
In de presentatieruimte heb ik een overlappende constructie van grote visuals ontworpen. Deze zijn geprint en verwerkt op zwart MDF en met speciale bouten op afstand aan de muur bevestigd. De gebruikte foto's zijn in de kwekerij genomen.
Onder het flatscreen waar de bedrijfsfilm op getoond wordt, hangt een dressoir met schuifdeuren. Hieronder staan poefjes in verschillende groentinten die eventueel als extra zitplaatsen benut kunnen worden.


Als afscheiding tussen het presentatiedeel en de vergadertafels hebben we 4 zuilen geplaatst met hierop schalen met Guzmania. De zuilen staan op wielen en kunnen dus gemakkelijk verplaatst worden wanneer de ruimte heringedeeld wordt. De paneelgordijnen werden gemaakt van De Ploeg shore.
Midden in de ruimte is een keuken geplaatst met ingebouwde wandopstelling en barblad met design krukken. Deze keuken en de diverse maatwerkmeubelen zijn vakkundig gemaakt door Heer stijlmeubelen.
Een designgrapje: de birdcups van Chris Koens, verkrijgbaar via studio de winkel


Boven de vergadertafels hangt een "wolk" van Monday hanglampen (van Hala).


Zitgroep is van Kartell, de krukjes zijn van Pols potten. De vazen met greep achter de bank zijn van Serax, erg leuk om op deze manier een aantal bij elkaar te plaatsen...


Bij beide zitgroepen zijn groene draaifauteuils geplaatst, deze vormen naar elkaar toe gedraaid een derde zithoek.


Speciaal voor dit project heb ik kussens laten maken met geprinte foto's, zoals dit detail van een berk.
De wandbekleding te zien op deze foto heet Shannon en is verkrijgbaar bij Vescom. Overige zitmeubelen zoals poefjes, vergaderstoelen en licht grijze stoelen zijn van Mobitec.

7 opmerkingen:

 1. WOW Heidi,

  ECHT te gek werk geleverd!! Was vast een leuk project om te doen, dat straalt er gewoon van af.
  Amanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey! Mooi hoor! Gefeliciteerd :-).

  Ook leuk om s wat te rond te snuffelen op je blog!
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat is dat prachtig geworden! We hebben net samen zitten kijken naar de foto's en zijn erg onder de indruk!
  Martijn en Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is echt prachtig!
  X
  Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heidi! Ziet er top uit!! Echt prachtig gedaan! Mijn complimenten!!!
  Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Errug mooi, maarruh......nu worden die bomen van de kweker wel heel erg duur ;-)

  Gelukkig komen onze FLOW stoelen van Jean Marie Massaud komende woensdag ook naar onze keuken toe

  grt Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha! nou dat valt wel mee hoor Marcel! maar de Flow chair is ook erg mooi!
  Heidi

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...