donderdag 19 mei 2011

natural speakers van joon & jung

Ik vind ze geweldig, deze natural speakers van conceptual designstudio Joon & Jung! Dit uit Zuid Korea afkomstige duo studeerde aan de Design Academy Eindhoven en hebben hun studio ook in deze stad gevestigd.
Joon & Jung ontwikkelde de handgemaakte natural resonance porcelain speaker vanuit de behoefte naar een speaker met een mooi geluid met meer aandacht voor de middentonen en meer "gevoel voor de muziek". Ik heb nog niet de kans gehad het geluid te checken, maar esthetisch zijn ze zeker geslaagd!


via dezeen

2 opmerkingen:

  1. Het lijkt erop of je een idee koopt over hout en porselein, dat is iets anders dan goede weergave. Een opname bevat namelijk al de 'akoestische resonantie' van instrumenten. De verwarring zit em waarschijnlijk in het gebruik van zwaardere materialen. Massa 'eet' trillingen, maar een stijve contructie heeft vaak een resonantiefrequentie, zoals het zo mooi met het aantikken wordt gedemonstreerd. Wat ze eigenlijk laten horen is hoe het geluid gaat verkleuren als er geen dempingsmateriaal in aangebracht is. Bovendien gaat het speakertje de trillingen om zich heen rondstrooien in de ruimte waar ze staan met verstoring van het ruimtelijke plaatje tot gevolg. Maar laten we het objectief houden; is er ergens een vergelijkende test? Ze klinken waarschijnlijk goed zolang ze niet gebruikt worden. Als een mentaal concept, als kunst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje, nou ik zou zeggen benader Joon & Jung even direct, hun site staat hierboven toegevoegd als link(onder de foto).
    Ik heb de speakers geplaatst omdat ik ze esthetisch erg geslaagd vind,ik heb echt geen idee hoe ze klinken.Kan me voorstellen dat je het moet zien als "geluidsexperiment".

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...