maandag 28 maart 2011

sm 's: on the other side of twilight

Afgelopen zondag heb ik het stedelijk museum in 's-Hertogenbosch bezocht. Ik ging vooral voor de tentoonstelling "on the other side of twilight" met het werk van twee kunstenaars die op een filmische, verhalende manier werken met het medium fotografie: Ellen Kooi en Astrid Kruse Jensen. Het grote verschil tussen deze twee fotografen is dat de scenes in het werk van Ellen Kooi zich overdag afspelen en die van Astrid Kruse alleen 's nachts. De tentoonstelling is dan ook in een lichtere buitenruimte (met het werk van Ellen Kooi) en een stemmigere binnenruimte (met het werk van Astrid Kruse jensen) ingericht.
Ik was erg onder de indruk van vooral het werk van Ellen Kooi: geensceneerde fotografie met een bijzondere, bijna magische sfeer. Een aanrader!
Momenteel worden in  het sm 's diverse installaties / bouwwerken van Frank Havermans getoond: bijzonder inventieve constructies van gerecycled multiplex: inspirerend!
De laatste beelden zijn van RIPOSTE: vier kunstenaars geven hun visie op abstractie.De fototentoonstelling is nog tot 10 april, de andere twee tot half mei te bezoeken. sm 's
Je kunt overigens ook erg lekker lunchen in restaurant Mangustare next door!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...