dinsdag 23 juli 2013

collectie gelderland

Onlangs bracht ik een bezoekje aan de mooie showroom van Gelderland in Culemborg. Pas verbouwd en heringericht. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen!
Ik vond het leuk om eens nader kennis te maken met hun collectie, hier wat ontwerpen die mij persoonlijk erg aanspreken:

De 7640, ontworpen door Bertjan Pot voor Gelderland, een basisontwerp zonder enige franje. De ontwerper daagde Gelderland uit om te zien of het kan: een zo dun mogelijke bank maken die toch comfortabel zit. Veel banken zijn gigantische blokken van schuim, dat weer gemaakt is van dure aardolie. De 7640 creĆ«ert comfort op een andere manier: een dubbele laag  singels en een dunne schuimlaag. De bank staat relatief hoog op zijn poten, zodat je niet wegzakt en weer met gemak kan opstaan.
Ik vind de Rits, zoals hij ook wel genoemd wordt, echt vernieuwend in zijn vorm en prachtig passen in de huidige Scandinavische trend. en...hij zit inderdaad lekker!7660 particles: een kartonnen melkpak inspireerde ontwerpers Ferry Meewisse en Tom Dissel deze bijzondere kruk, gemaakt van 1 stuk leder, te maken.de Juffer van Pieke Bergmans: de poten van deze tafelserie lijken op de poten van libelles die op het water dansen. super in het geel!7670 Yves, door Scholten & BaijingsHellen van Berkel maakte in 2012-2013 een prachtige nieuwe kussencollectie voor hen, hier geshowd op de 4800 Point: een van de Gelderland "classics" door Henk Vos


beelden via Gelderland en Hellen van Berkel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...