maandag 30 april 2012

vitra in milaan 2012

Ruim een week geleden kwam ik terug van een (zoals altijd) inspirerend bezoek aan de Salone del Mobile in Milaan. Ik heb weer zoveel mooie, originele en bizarre dingen gezien dat het even duurt dit alles te ordenen, zowel in mijn hoofd als in mijn computer....ik zal zeker de komende tijd regelmatig bloggen over de nieuwe trends, kleuren en materialen!!!
Ik wil graag weer beginnen met de stand van Vitra: Vitra presenteert dit jaar op de meubelbeurs in Milaan nieuwe producten die ontstaan zijn in samenwerking met Antonio Citterio, Hella Jongerius, Jasper Morrison, Ronan & Erwan Bouroullec en G-Star. Behalve de prachtige nieuwe ontwerpen is de stand van Vitra ook altijd weer een inspiratiebron wat betreft styling. 



Leuk idee van de standbouw zelf: alle wanden zijn geconstrueerd van opgestapelde transparante opbergboxen


Met HAL heeft Jasper Morrison de multifunctionele schaalstoel opnieuw geïnterpreteerd: HAL Ply met een zitschaal van gevormd multiplex in licht of donker eikenhout of in notenhout.



De Corniches van Ronan en Erwan Bouroullec creëren flexibele legplanken – net als kleine rotspunten in de natuur.


In de Vitra stand, maar overal op de beurs zijn in de styling duidelijke thema's te zien: vintage, planten en dieren....heeft vast te maken met de crisis: we trekken ons terug in de natuur en worden ons bewuster van de waarde van dingen, vintage items hebben een "ziel"


De poldersofa van Hella Jongerius in een prachtige nieuwe uitvoering. Voor de beperkte editie van de Maharam Polder Sofa combineerde Hella Jongerius zes stoffen uit de collectie van Maharam.



In de styling is veel vintage te zien. Een mooie mix van niet voor de hand liggende combinaties!



De Suita Sofa betekent een nieuwe fase in de samenwerking tussen Vitra en Antonio Citterio, die intussen al van 1985 dateert. Voor de eerste maal resulteert die samenwerking in een meubeltype, dat de in 1950 geboren Citterio op meesterlijke wijze mee gesculpteerd heeft: een moderne, tijdloos elegante sofalijn voor het thuisinterieur.





Veel "grapjes" in de styling


Meer over de nieuwe ontwerpen van Vitra vind je op hun site via deze link.

donderdag 26 april 2012

fotostyling Sanders meubelstad

Voor de advertentie "Geef je interieur een draai" van Sanders meubelstad verzorgde ik onlangs de styling. Een erg leuke opdracht om te doen en fijne samenwerking met fotografe Sacha Romantschenko en Scheepens reclame adviseurs. Laura Kennedie deed de visagie.


maandag 16 april 2012

connecting concepts

"Meestal wordt Nederlands ontwerp getoond als een verzameling objecten, vaak van ontwerpers met sterrenstatus. Connecting Concepts toont juist de processen die achter deze ontwerpen zitten. Deze processen – samenwerking tussen ontwerper en opdrachtgever, toepassing van nieuwe, of andere, technologie, de bereidwilligheid van betrokken partijen om soms letterlijk het wiel opnieuw te willen uitvinden – maken het ontwerp uit Nederland zo anders en uniek"

Connecting Concepts opende in Ahmedabad en reisde door naar Mumbai, Bangalore en China. Al deze plaatsen voegden iets toe aan de tentoonstelling, een ontwerp dat in ontwerpproces en aanpak overeenkomsten heeft met Dutch Design. De tentoonstelling is dus niet een expositie van alleen Dutch Design, maar een mooie weergave van ontwerpprocessen uit uiteenlopende disciplines zoals mode, architectuur, grafische vormgeving en design.
 
De tentoonstelling is nog t/m 20 mei zien in het designhuis in Eindhoven. Ik nam er eerste paasdag een kijkje, hier mijn beelden van deze interessante tentoonstelling.





















tekst deels via designhuis

vrijdag 13 april 2012

nienke sybrandy

Ik kwam haar werk al eens eerder tegen op blogs, en tijdens Object Rotterdam, maar heb eindelijk eens de tijd genomen haar site te bekijken: ik ben fan! Prachtig, inventief en vaak met een eigen, authentieke uitstraling.Voor meer beelden neem een kijkje op haar site...









foto 1: fotoprint all natural, het ultieme zuivere beeld, gemaakt van een tube en een tak.
foto 2: tafellaken met gekopieerde boeketten
foto 3: hechtpleister
foto 4: herbariumvazen,tweedimensionale vazen van porselein. Geïnspireerd op papieren vaasjes die in zeventiende-eeuwse plantenalbums over het steeltje van een gedroogde bloem zijn geplakt.
foto 5: kartonnen plant, door de kartonnen stukken in elkaar te schuiven, krijgt deze plant z’n vorm. Hij is zowel de verpakking als het verpakte.
foto 6: natura morte II
foto 7: plantenkussen, ze representeren ‘het nieuwe hechten’. Ze gaan lang mee en je kunt ze stevig vasthouden.
foto 8: sterk water,  bloemen blijven op sterk water. Hun kleuren gaan verloren, maar de bleke gestalten achter glas dwingen de kijker om op een andere manier naar bloemen te kijken.

beelden via Nienke Sybrandy

dinsdag 10 april 2012

koloro desk

nog wat gele inspiratie, ontworpen door Torafu architects, esthetisch en handig! De luiken kunnen open, dicht, of als plank gebruikt worden.




beelden via dezeen

maandag 9 april 2012

trendkleur geel

Lidewij Edelkoort voorspelde geel als trendkleur: in de mode is het al overal te zien, van citroen tot kerrie en oker. Hier wat van mijn beelden ter inspiratie.....en fijne Pasen!




maandag 2 april 2012

stof tot zitten

Leuke expositie, sowieso al een aanrader vanwege de prachtige locatie: de voormalige weverij van De Ploeg, ontworpen door Gerrit Rietveld.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...