maandag 16 april 2012

connecting concepts

"Meestal wordt Nederlands ontwerp getoond als een verzameling objecten, vaak van ontwerpers met sterrenstatus. Connecting Concepts toont juist de processen die achter deze ontwerpen zitten. Deze processen – samenwerking tussen ontwerper en opdrachtgever, toepassing van nieuwe, of andere, technologie, de bereidwilligheid van betrokken partijen om soms letterlijk het wiel opnieuw te willen uitvinden – maken het ontwerp uit Nederland zo anders en uniek"

Connecting Concepts opende in Ahmedabad en reisde door naar Mumbai, Bangalore en China. Al deze plaatsen voegden iets toe aan de tentoonstelling, een ontwerp dat in ontwerpproces en aanpak overeenkomsten heeft met Dutch Design. De tentoonstelling is dus niet een expositie van alleen Dutch Design, maar een mooie weergave van ontwerpprocessen uit uiteenlopende disciplines zoals mode, architectuur, grafische vormgeving en design.
 
De tentoonstelling is nog t/m 20 mei zien in het designhuis in Eindhoven. Ik nam er eerste paasdag een kijkje, hier mijn beelden van deze interessante tentoonstelling.

tekst deels via designhuis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...