zondag 11 december 2011

mode houdt van kunst

Mooie expositie in het gemeentemuseum in Den Haag:


Wie kent niet de kleurige Mondriaanjurken die Yves Saint Laurent in 1965 ontwierp? Of de mini-jurkjes met hypnotiserende optische prints, ge├»nspireerd door op-art uit de jaren ’60? Ze illustreren de innige relatie die mode en kunst al eeuwenlang onderhouden.
Couturiers weten als geen ander de tijdgeest te vangen en te vertalen naar hun ontwerpen. Kunstenaars op hun beurt hebben kleding gebruikt als expressiemiddel om vorm te geven aan het totaalbeeld van hun idee├źn. De door Maarten Spruyt en Tsur Reshef vormgegeven tentoonstelling Mode ♥ Kunst, een affaire, laat zien dat beeldende kunst in veel gevallen een grote inspiratiebron is voor ontwerpers en dat kleding gebruikt wordt door krachtige vrouwen om zich te onderscheiden. Tot de topstukken van de tentoonstelling behoren creaties van Liberty’s, Sonia Delaunay, Schiaparelli, Yves Saint Laurent en Givenchy.(tekst via gemeentemuseum)

Ik was hier enkele weken geleden. Erg interessante expositie en zeker de moeite waard ( alleen al voor het mooie gebouw zelf), ook leuk om te combineren met het prachtige fotomuseum next door.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...