vrijdag 28 januari 2011

nieuwe trends op de beurs in Parijs

Eind vorige week werd de beurs Maison & Objet weer gehouden in Parijs. Dit is echt een decoratiebeurs, goed om nieuwe accessoireleveranciers te spotten, de nieuwe collecties van alle toonaangevende textiel- en wandbekledingmerken te bekijken en natuurlijk zijn ook hier weer "trendhuizen". Hier zou je dan de nieuwe trends uit kunnen afleiden...mmm...vaak is het erg "over the top" en zelfs flink afgezwakt niet altijd even toepasbaar.
Toch kun je met een oplettend oog veel signaleren als je zo'n beurs bezoekt. Hier mijn lijstje:
- De kleuren die afgelopen jaar in Milaan te zien waren, zetten door. Dus: nog steeds (donkere) vergrijsde bruinen en taupe tinten, maar ook...meer kleur!!!! Je ziet met name veel groentinten gecombineerd met elkaar en met blauwen, paars of zelfs rood. Klinkt heftig, maar in de juiste verzadiging/vergrijzing is het prachtig.
- In de pastels worden ook veel groenen en blauwen gecombineerd, dus aqua, turquoise en licht vergrijsd groen in een combi.(gelukkig niet de zoete pastels uit de jaren 80 en 90, maar wat stoerder, meer vergrijsd en ook in combinatie met hardere tinten)
- Okergeel zag ik al veel in Milaan, maar ook hier weer mooie geeltinten(dit is echt een trend die het nooit haalt tot in de huiskamer, maar wel mooi!)
- Zwart wit, en grafische prints. Dit vooral bij design.
- Wat betreft vormen blijft het rond, organisch en lineair met een knipoog naar Japan. Je ziet het nu wat letterlijker dan voorheen, dus echt behang met Geisha's, bloesemtakken e.d.
- Eco en eerlijk. Hoe en door wie wordt het gemaakt? steeds belangrijker!
- De natuur is nog steeds inspiratiebron: veel vogels, plantenmotieven en helaas ook steeds meer bont en opgezette dieren!!!! Erg vreemd naast al het eco en Fair trade gebeuren...Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...